Brochures en de mogelijkheden

Brochures worden vandaag de dag nog veel gebruikt. Maar wat is een brochure precies en waar dient die eigenlijk voor?

Wat is een brochure?

Een brochure is een boekje dat informatie overbrengt. Het formaat kan verschillen, bijvoorbeeld A4 of A5, maar ook liggend en staand wordt vaak afgewisseld. Velen denken dat een folder een brochure is en vice versa, maar niks is minder waar. Een folder is één papiervel welke gevouwen wordt, waar een brochure bestaat uit meerdere vellen papier welke (vaak) geniet of gelijmd worden bij de rug. Het aantal pagina’s is altijd een veelvoud van vier.

De mogelijkheden van een brochure

Een brochure kan voor vele doeleinden worden gebruikt, ook als je geen producten verkoopt. Hier wordt niet altijd aan gedacht, want vaak hoor ik: “maar een brochure, wat moet ik daar dan in zetten?”. Toch zijn de mogelijkheden eindeloos.

Bijvoorbeeld

E

Een beautysalon die haar behandelingen omschrijft en tips geeft voor goede nazorg;

E

Een personal trainer die zijn lessen aanbiedt gezamenlijk met een prijslijst;

E

Een zonnepanelen bedrijf welke de verschillende soorten panelen toelicht;

E

Een dakkapellen bedrijf die de verschillende materialen en soorten glas toelicht;

E

Een autodealership die de automodellen en extra’s tentoonstelt;

E

Een marketingbureau dat haar medewerkers voorstelt en projecten uitlicht;

E

Een tandprothethische praktijk, die na het eerste kennismakingsgesprek informatie meegeeft over je eerste kunst- of klikgebit (zoals het voorbeeld verderop).

Ook kun je bijvoorbeeld als makelaar dat stapje extra zetten, door een brochure over een specifiek huis te drukken, zo kunnen geïnterreseerden thuis altijd nog een keertje het huis doorbladeren.

Gebruik van een brochure

Zo zie je maar, je hoeft niet per se een product aan te bieden in je brochure, je kan ook enkel informatie meegeven. Je brochure kun je dan ook eventueel uitdelen na een eerste kennismaking, bezoek, op straat tijdens promoties, tijdens beurzen of neerleggen in je praktijk, salon of showroom.

Ben jij warmgelopen van het idee van een brochure voor jouw dienst of product? Laat het me weten dan kunnen we samen verder sparren.

ENTHOUSIAST GEWORDEN?

Ben je nieuwsgierig of wij een goede match zijn? Stel al je vragen vrijblijvend via het contactformulier, of plan direct een afspraak met mij in.

Vul het contactformulier in
Wat leuk dat je contact met mij wilt. Ik kom zo snel mogelijk bij je terug om antwoord te geven op al je vragen!