Visitekaartjes, de ins en outs

7 nov, 2023 | Drukwerk

Ook in een tijd van ultrasnelle digitalisatie is een tastbaar visitekaartje nog steeds van belang. Deze worden niet alleen gewaardeerd door de vingervlugheid die het biedt voor het uitwisselen van contactgegevens, maar geven ook een professionele uitstraling. Hieronder leg ik een aantal redenen uit waarom een visitekaartje belangrijk is!

Al jouw gegevens compact

De belangrijkste gegevens van jouw bedrijf staan op één kaartje verzameld. Voor potentiële partners, opdrachtgevers of klanten is dit de makkelijkste manier om, bijvoorbeeld na die spontane ontmoeting, contact met jou op te nemen. De bedrijfsnaam, jouw naam en functie, telefoonnummer, e-mailadres of andere belangrijke informatie, alles is binnen handbereik.

Herkenning van jouw bedrijf
Een goed visitekaartje is in lijn met jouw huisstijl. Om je bedrijf of merk op het netvlies te laten staan van de ontvanger, is het belangrijk om herkenbaar te zijn. Gebruik je visitekaartje niet enkel als gegevensverspreider, maar ook om een goede indruk achter te laten. Nog geen huisstijl? Samen ontwerpen we er een!

Professionaliteit
Het is niet enkel handig, maar oogt ook professioneel. Wanneer jij een visitekaartje uitdeelt laat het zien dat jij je bedrijf serieus neemt en op orde hebt. Je hebt moeite gedaan om een professioneel visitekaartje te laten ontwerpen en drukken om aan potentiële klanten en partners uit te delen. Dit is de eerste stap om waardering te tonen voor hun klandizie of partnerschap.

Ze laten je nooit in de steek
Wanneer je vertrouwt op telefoons voor het opslaan van gegevens, kan dat nog wel eens vervelend uitpakken wanneer deze leeg blijkt te zijn of geen internetverbinding heeft. Het uitwisselen van visitekaartjes is geheel offline en stroomvrij. Geen geneuzel met “even op een briefje schrijven”. Een visitekaartje berg je gemakkelijk op in je portemonnee, hand- of laptoptas en is daardoor altijd toegankelijk voor jou om uit te delen en voor de ontvanger om op te bergen.

Een tastbaar aandenken aan jouw bedrijf
Zodra de ontvanger thuiskomt en al zijn spullen opbergt, komt dat ene visitekaartje weer boven water. Er zal ongetwijfeld weer aan jou en jullie gesprek worden gedacht. Wellicht bezoekt hij of zij direct wel even je website, krijg je een connectie verzoek op LinkedIn of ontvang je een mailtje. Jij gaat niet verloren in een van de vele contacten in de telefoon.

Visitekaartjes laten ontwerpen en drukken?
Wil jij graag je visitekaartjes laten (her)ontwerpen en drukken? Bekijk dan eens mijn drukwerk catalogus of neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Meer blogs

5 tips voor een goed visitekaartje!

Het visitekaartje is een krachtig hulpmiddel voor zakelijk succes. Het is niet zomaar een stukje karton met je contactgegevens; het is een verlengstuk van je merkidentiteit en een kans om een blijvende indruk achter te laten. In deze blogpost delen we vijf waardevolle tips om je visitekaartje effectief te gebruiken en ervoor te zorgen dat het de aandacht trekt die het verdient.

Wat is een merkidentiteit

Het laten ontwerpen van een merkidentiteit kan een belangrijke stap zijn in het creëren van een professionele en herkenbare identiteit voor je bedrijf of organisatie. AOSTUDIO begrijpt dat een merkidentiteit meer is dan alleen een logo.

Kleur & betekenis in design

Kleuren spelen een belangrijke rol in hoe mensen jouw bedrijf waarnemen. Elke kleur heeft namelijk zijn eigen unieke associaties. Hierdoor kan het kiezen van de juiste kleur een belangrijke rol spelen in hoe mensen jouw merk zien en ervaren.

Mijn diensten

merkidentiteit

Een eerste indruk maak je maar één keer.

contentdesign

Consistentie, zowel online als offline.

WordPress websites

Versterk jouw online aanwezigheid.