Waarom een visitekaartje belangrijk is!

VISITEKAARTJEs

Ook in een tijd van ultrasnelle digitalisatie is een tastbaar visitekaartje nog steeds van belang. Deze worden niet alleen gewaardeerd door de vingervlugheid die het biedt voor het uitwisselen van contactgegevens, maar geven ook een professionele uitstraling. Hieronder leg ik een aantal redenen uit waarom een visitekaartje belangrijk is en geef ik je ook nog een aantal tips!  

Al jouw gegevens compact
De belangrijkste gegevens van jouw bedrijf staan op één kaartje verzameld. Voor potentiële partners, opdrachtgevers of klanten is dit de makkelijkste manier om, bijvoorbeeld na die spontane ontmoeting, contact met jou op te nemen. De bedrijfsnaam, jouw naam en functie, telefoonnummer, e-mailadres of andere belangrijke informatie, alles is binnen handbereik.

Herkenning van jouw bedrijf
Een goed visitekaartje is in lijn met jouw huisstijl. Om je bedrijf of merk op het netvlies te laten staan van de ontvanger, is het belangrijk om herkenbaar te zijn. Gebruik je visitekaartje niet enkel als gegevensverspreider, maar ook om een goede indruk achter te laten. Nog geen huisstijl? Samen ontwerpen we er een!

Professionaliteit
Het is niet enkel handig, maar oogt ook professioneel. Wanneer jij een visitekaartje uitdeelt laat het zien dat jij je bedrijf serieus neemt en op orde hebt. Je hebt moeite gedaan om een professioneel visitekaartje te laten ontwerpen en drukken om aan potentiële klanten en partners uit te delen. Dit is de eerste stap om waardering te tonen voor hun klandizie of partnerschap.

Ze laten je nooit in de steek
Wanneer je vertrouwt op telefoons voor het opslaan van gegevens, kan dat nog wel eens vervelend uitpakken wanneer deze leeg blijkt te zijn of geen internetverbinding heeft. Het uitwisselen van visitekaartjes is geheel offline en stroomvrij. Geen geneuzel met “even op een briefje schrijven”. Een visitekaartje berg je gemakkelijk op in je portemonnee, hand- of laptoptas en is daardoor altijd toegankelijk voor jou om uit te delen en voor de ontvanger om op te bergen.

Een tastbaar aandenken aan jouw bedrijf
Zodra de ontvanger thuiskomt en al zijn spullen opbergt, komt dat ene visitekaartje weer boven water. Er zal ongetwijfeld weer aan jou en jullie gesprek worden gedacht. Wellicht bezoekt hij of zij direct wel even je website, krijg je een connectie verzoek op LinkedIn of ontvang je een mailtje. Jij gaat niet verloren in een van de vele contacten in de telefoon.

Mijn tips voor jou!

Selectief kanalen kiezen

Kies de belangrijkste contactkanalen uit, afhankelijk van je branche kan dit verschillen. Heb je een winkel met webshop? Dan is het fysieke en webshop adres handig. Ben jij een consultant? Denk dan aan je e-mailadres, telefoonnummer en LinkedIn profiel. Ik kan je helpen hier in de beste keuze te maken.

Gebruik een vaste stijl

Wanneer jouw website blauw met oranje is, is een pimpelpaars visitekaartje met roze niet echt een match. Zorg ervoor dat je weet wat je huisstijl kleuren vormen en lettertypes zijn en laat deze in al je designs terugkomen, waaronder dus ook je visitekaartje.

Materiaal en afwerking

Wanneer je kaartje aanvoelt als een flyertje en snel scheurt, laat je niet zo’n beste indruk achter. Het drukken van je kaartjes hoeft helemaal niet duur te zijn, maar goedkoop is toch wel duurkoop. Kies daarom voor wat dikker papier of zelfs een plastic kaartje. Je kan verder ook nog spelen met vierkante hoeken, ronde hoeken, misschien wel een vrije vorm of zelf goudfolie.

ALTIJD OP ZAK

Je weet nooit wanneer je plots met iemand in gesprek komt die interesse heeft in je bedrijf of diensten. Zorg er daarom altijd voor dat je een paar visitekaartjes op zak hebt. Berg deze netjes op zodat ze er strak uitzien wanneer je ze overhandigt. Je weet maar nooit!

ENTHOUSIAST GEWORDEN?

Ben je nieuwsgierig of wij een goede match zijn? Stel al je vragen vrijblijvend via het contactformulier, of plan direct een afspraak met mij in.

Vul het contactformulier in
Wat leuk dat je contact met mij wilt. Ik kom zo snel mogelijk bij je terug om antwoord te geven op al je vragen!